Pennen er mægtigere end sværdet

…som man siger.

Det plejer at betyde, at det skrevne ord er et effektivt håndvåben, og det er ikke helt tosset formuleret af forfatteren Edward Bulwer-Lytton.

Men ord kan også bruges som en fysisk form, sådan at de både siger noget som ord og som billede. Og så taler vi om et våben i kaliber med et helt penalhus af penne.

Youtubevideoen som denne post refererer til er desværre taget ned, men den var forbilledlig så længe det varede. Den indeholdt en animeret flyvetur over en krigszone, hvor faldgruber, kampvogne, helikoptere m.m. var lavet at 3D ord, der var stablet i genkendelige forme. Der udspillede sig en rasende dramatisk kamp, og vokaler og konsonanter fløj i alle retninger. Pointen var selvfølgelig, at det ikke var tilfældige ord, der var udvalgt, men værdiord som refererede til international politik og konflikthåndtering. Det var med andre ord en fin visualisering af, hvordan ord kan gøre skade og optrappe konflikter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *