Forskere kigger på sketching i New Zealand

I dag kom en mail fra nogle forskningskolleger fra New Zealand, som undersøger hvor gode mennesker er til at oversætte ord til billeder og omvendt.

Hvis du har lyst til at bidrage til studiet kan du læse mere på deres hjemmeside, hvor du også kan deltage i en Pictionary-lignende test og en test, hvor du skal sætte ord på nogle skitser af ting og begreber. Det er svært, men sjovt.

Ralf Hebecker og Gloria Gomez fra Design Studies på Universitetet i Otago forklarer nærmere om deres forskning:

“This project is being undertaken as part of a research project at the Department of Design Studies, Otago University. Our aim is to investigate games that translate ‘serious work tasks’ into multi-user online games and compare them to conventional online surveys. Our game ‘Sketcharoo’ is inspired by the popular game Pictionary: two players, connected via Internet, play a round of ‘guess the drawing’. One person draws, one guesses, and we log these sessions and analyse how recognisable each drawing was. This enables us to gather information about how descriptive these drawings are and also if there are significant cultural differences between user groups. At the same time we compare the game-like survey against a conventional online survey to deduct which one is more enjoyable.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *