Brugerinddragelse – Design med Børn vha tegning

Man kan godt blive lidt tom i øjnene, når talen falder på brugerinddragelse med børn. For som designer kan man ikke bare invitere dem med ved voksenbordet, hælde kaffe på dem, og bede dem holde sig til emnet. Det kan man sådan set heller ikke med voksne, men det er en hel anden sag.

Så hvad gør man, når man skal designe for børn og rigtig gerne vil høre hvad de tænker om fremtiden og det sted de bor?

Sammen med Gribskov Kommune, der gerne vil høre hvad deres unge borgere tænker om Fremtidens Børneby, lavede vi et eksperiment på innovationskonferencen Afsnit I. Vi inviterede en række lokale børn i 5-6 årsalderen, og bad dem to og to reflektere over hvordan en god Børneby ser ud i fremtiden. Undervejs leverede MIE NØRGAARD hurtige sketches i gulvhøjde, der fungerede som reference og inspiration til at undersøge ideerne nærmere.
De ca. 20 sketches blev efterfølgende brugt af et panel bestående af voksne borgere og repræsentanter fra kommunens forvaltninger og tilbud, der associerede frit og bryggede videre på de løse/skæve/fantasifulde ideer de kunne se på billederne.

Arbejdet er et led i en serie af eksperimenter med inddragese af børn i designprocesser, og vil blive rapporteret har på siden løbende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *