Lær ‘arkitektskrift’ og bliv læst

Tit har man brug for at kunne tilføje tekst til en hurtig illustration eller skitse. Og så er det rart at kunne skrive læseligt.

Tit har man brug for at kunne tilføje tekst til en hurtig illustration eller skitse. Og så er det rart at kunne skrive læseligt.

I mit arbejde som professionel visuel kommunikatør, sketcher og visuel facilitator bruger jeg både tegning og annotation.

Visse ting er simplethen nødvendige at tilføje i tekst: Den store farvede S-togsoversigt er et fantastisk overbliksbillede af toglinierne – informationerne er kodet og udvalgt nøje, men den ville godt nok ikke være meget værd, hvis ikke stationernes navne var annoteret.

Skriv læseligt også i mindre format

Når du bruger annotation gælder de samme regler som for skrift i stort format: brug kapitæler, og tegn bogstaverne i stedet for at skrive dem.

Nedenfor kan du se en fin gennemgang af hvordan du lærer at skrive som en designer eller arkitekt. I mit arbejde er den håndlavede kvalitet i højsædet, så jeg ville – ligesom i videoen – aldrig bruge lineal. Men det kan være en hjælp for dig, der skal have trænet finmotorikken og lære rytmen i at tegne bogstaver.

Se for eksempel denne video, der demonstrerer grundtrækkene.

 

 

One thought on “Lær ‘arkitektskrift’ og bliv læst

  1. Pingback: 4 tips til autoritet på whiteboard og flipover | MIE NØRGAARD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *