Skriv pænt på whiteboard og flipover

Det er svært at skrive læseligt på whiteboard og flipover. Een af grundene er at de fleste mødelokaler indeholder tegneredskaber, der ikke matcher materialerne eller formaterne. Du har helt sikkert selv prøvet at stå med en 1.0 bullet pen til et whiteboard, der er 1×2 meter. Det kan ingen arbejde med.

En anden grund er, at de fleste forsøger at skrive håndskrift, bare i større format. Den går bare ikke. Store formater kalder på store armbevægelser, og at du tegner (frem for skriver) bogstaverne.

Nedenfor er en samling gode videoer, der demonstrerer, hvordan bogstaver tegnes på lodrette og skråtstillede overflader.

Læs her fire grundlæggende råd, der signifikant løfter dit niveau. 

Alfabetet – demo på skråtstillet underlag

A-F detaljeret gennemgang på lodret underlag (start ved 1:00)

G-M detaljeret gennemgang på lodret underlag

N-S detaljeret gennemgang på lodret underlag (start ved 0:43)

De sidste bogstaver – fra T til det danske Å må du selv regne ud. Alternativt købe John Neals video – Uden at ha set den, regner jeg med, at du får alfabetet med til W, men også en grundig gennemgang af tallene, som volder mange problemer.

Sådan tilføjer du dine bogstaver forskellig stil (funky seriffer, italics, flourishes etc.) – lodret underlag (start ved 1:40)

Hvis du selv går på biblioteket eller søger hjælp andre steder så led efter ‘Hand Lettering‘ og ikke ‘Calligraphy’. Kalligrafi er en helt anden genre, med helt andre regler og materialer, og de er ikke særligt anvendeligt på flipover/whiteboard.

One thought on “Skriv pænt på whiteboard og flipover

  1. Pingback: 4 tips til autoritet på whiteboard og flipover | MIE NØRGAARD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *