VISUEL FORMIDLING

 

Når tekst kombineres med tegning og meningsgivende komposition stimulerer det hjernen på langt flere måder end traditionel tekst. Ved at invitere en visuel facilitator med ved bordet, kan I skabe stor opmærksomhed omkring budskaber, der normalt kan være svære at formidle.

Mie Nørgaard, PhD

VISUALISERING GØR DIT BUDSKAB LEVENDE

 

Vores strategi var fyldigt beskrevet på over 50 sider. Men først da vi fik pointerne visualiseret kom der så meget kontekst og fortælling på, at vores medarbejdere havde lyst til at læse den.

Visuel formidling har fokus på at formidle budskaber på en mere overbevisende og levende måde end ren tekst. Visualisering styrker læring og engagement, og kan f.eks. bruges til at omsætte teksttunge dokumenter til en overskuelig fortælling med klare budskaber.

MIE NØRGAARD er specialist i formidlingsopgaver, hvor der er behov for at levere tydelige og præcise pointer. Derfor sker der altid en bearbejdning og fortolkning af det oprindelige skriftlige udkast.

 

Vi har mange medarbejdere inde over vores strategier og procesbeskrivelser. Alle skriver og skriver, men vi bliver ikke nødvendigvis mere enige. For os i HR har Mies arbejde hjulpet os med at omsætte meget abstrakte ideer til noget vi selv forstår og er enige om.

Baseret på kundens oplæg laver MIE NØRGAARD modeller, oversigter og visuelle fortællinger, som kan bruges i fx informationsmateriale, video og som plakater.

4 fordele ved at lade en visuel facilitator kigge på dine budskaber

  • En visuel facilitator hjælper afsender med at formulere præcise budskaber.
  • En visuel facilitator indsætter abstrakte begreber og diffust konsulentsprog i konkrete situationer. Resultatet er budskaber der er lettere at forstå og spørge ind til.
  • En visuel facilitator kombinerer genrer som statistiske diagrammer, relationsoversigter, tekst og billedmotiver på en måde, der styrker nysgerrighed og hukommelse.
  • En visuel facilitator kombinerer hele 9 genrer for at præsentere informationer så du let får overblik. Tekst er blot 1 af de 9 genrer.

KOM GODT I GANG

Styrk dine kernebudskaber med visualisering

Har du en konkret formidlingsopgave, som kræver lidt ekstra for at få målgruppen i tale?

Skal du sælge et vigtigt budskab, men kludrer rundt i argumentationen til ledelsen?

Sæt dine pointer på spidsen, og gør brug af alle visuelle genrer frem for kun tekst.

Det giver mere overblik over din argumentation og sætter sig overbevisende i hukommelsen.

Når MIE NØRGAARD hjælper jer med at bearbejde jeres pointer visuelt, så sparer I både tid og ressourcer.

Processen er nemlig lynhurtig at skubbe i gang, fordi ”snakketid” bliver til ”produktionstid”. Og de hurtige skitser hjælper jer effektivt med at identificere kernebudskaberne.

Hvor bruger vi visuel facilitering?

Du er nysgerrig. Selvfølgelig er du det.

Hvad er det for virksomheder som får hjælp af en visuel facilitator. Og til hvad helt præcist? 

Læs vores cases og få ideer til hvordan du kan bruge visuel facilitering til at styrke din tænkning og kommunikation. 

Kontakt MIE NØRGAARD

Drop snakkemøderne – kom hurtig og effektivt i gang!

Kontakt MIE NØRGAARD og få hjælp til din visuelle procesfacilitering.

Vi laver procesfacilitering for både danske og internationale virksomheder – ofte indenfor områder som byggeri, strategi & innovation og international forskning.