UNDERVISNING

VISUEL FACILITERING

Mangler du redskaber til at få dit budskab frem så det bliver husket?

Lær at anvende en række visuelle greb til at kommunikere komplicerede budskaber overskueligt og appetitligt. Lær visuel facilitering i en professionel sammenhæng og på en professionel måde.

Er du underviser, leder eller proceskonsulent, så skal du inddrage andre i dit arbejde, fordi du ikke ved alt.

Visuel facilitering er et regulært powertool uanset om du arbejder med agile udviklere eller pædagoger. Men hvordan bruger du i praksis visuelle teknikker til at støtte dit faciliteringsarbejde?

DESIGN THINKING

Har du brug for inspiration og teknikker til at træne din kreativitet og evne til innovation?

Evnen til at tænke kreativt og innovativt kan, som stort set enhver anden færdighed, tillæres og trænes. Alle kan altså træne sig til at blive bedre, ligesom at lære sprog eller bilkørsel. Kreativitet er nemlig ikke noget ”man har”, men noget ”man gør”.

Træn teknikker til:

• Hvordan du systematisk kan tænke ud af boksen.

• Hvordan du effektivt henter inspiration til dine ideer.

• Hvordan du udfolder ideer så du hurtigt kan se 50 alternativer.

SKRIV STORT OG LÆSELIGT

Det er muligt at du skriver som en abe, men sådan behøver det ikke være.

Lær at bruge de rigtige materialer og greb så du ikke skyder dig selv i foden når du står ved et whiteboard.

Det er ikke svært at tegne bogstaver stort, ensartet og med autoritet, men det kræver lidt kendskab til teknik og materialer.

Resten er øvelse fuldstændigt ligesom første gang du lærte at skrive.

Kontakt os for at høre mere om mulighederne for et virksomhedskursus i at skrive pænt, stort og ensartet på store overflader.

TRÆN I RO OG MAG DERHJEMME

Visuel facilitering handler om at kunne anvende visuelle teknikker til at udvikle ideer, analysere og kommunikere komplicerede emner overskueligt. Og i dag er det en uhyre efterspurgt evne hos stort set alle, der har avanceret over karriereniveauet flaskedreng.

Bogen er for dig, der vi blive bedre til at bruge visuel facilitering i en professionelt sammenhæng.

Du lærer tegneteknik, visuel grammatik, og at få værdifulde ideer på kommando, uanset om du kalder dig proceskonsulent, agil udvikler eller talepædagog.

Bogen er på 296 sider og udgivet af Center for Visual Thinking i 2020.

TAVLESKRIVNING I EN NØDDESKAL

Vores YouTube-kanal er fyldt med korte videoer der viser hvordan du bliver god til skilteskriving og tavleskrivning.

Mie Nørgaard demonstrerer hvordan du holder korrekt på store penne og hvordan du reducerer dine bogstaver til få, simple grundbevægelser.

Det – og øvelse, forstås – er opskriften på en ensartet og læsbar skrift på whiteboard og flipover.

DIN EVNE TIL INNOVATION KAN TRÆNES

Hvilke egenskaber og færdigheder er vigtige for medarbejdere i din organisation? Hvis du er ligesom de fleste andre medarbejdere i danske og udenlandske virksomheder, så er evnen til at tænke kreativt, innovativt, disruptivt eller ”ud-af-boksen” på din top 5.

Når de samme virksomheder bliver spurgt, hvor mange dage og kroner de investerer i at lære deres medarbejdere disse væsentlige færdigheder, så er svaret – for rigtig manges vedkommende – det samme, nemlig: ”0”. Det virker umiddelbart ret paradoksalt så lidt ønske og handling følges ad.

To væsentlige forklaringer på uoverensstemmelsen ser ud til at være:

Vi antager, at evnen til at tænke kreativt/innovativt ‘er derinde’ og at eksempelvis en invitation til at brainstorme er nok til at få den frem.

Vi antager, at evnen til at tænke og handle kreativ/innovativ er bestemt af generne og enten er noget man bare har eller ikke har. Der er altså ikke noget at gøre, man må lære at leve med det, man har fået.

Begge disse antagelser ser – heldigvis – ud til at være forkerte.

Evnen til at tænke kreativt og innovativt kan, som stort set enhver anden færdighed, tillæres og trænes. Alle kan altså træne sig til at blive bedre, ligesom at lære sprog eller bilkørsel. Kreativitet er nemlig ikke noget ”man har”, men noget ”man gør”.
Og de seneste års videnskabelige undersøgelser indenfor neurologi og psykologi viser klart, at kreativitet/innovation ikke er bare én færdighed, men et sæt af færdigheder, der kan læres, trænes og forfines.

Hvad lærer jeg?

Nysgerrig? Læs om læringsmål, målgruppe og ledige datoer.

 

Jeg fik tid og hjælp til at udvikle en masse nye ideer til vores borgerinddragelse som tidligere var skuffende for både borgere og kommune. Jeg har virkelig fået mod på at gøre tingene anderledes, og teknikker til at gøre det på et informeret grundlag.

Konsulent i Hvidovre Kommune

ET TANKEVÆKKENDE KURSUS MED INDBYGGET TRÆNINGSLEJR

Kurset ”Skab løsninger der rykker…ved vilje!” er lavet til dig, der har brug for inspiration og teknikker til at træne din kreativitet og evne til innovation.

Lær og træn teknikker til:

• Hvordan du systematisk kan tænke ud af boksen.

• Hvordan du effektivt henter inspiration til dine ideer.

• Hvordan du udfolder ideer så du hurtigt kan se 50 alternativer.

På kurset arbejder du med en konkret problemstilling fra din arbejdsdag, og du får sparring fra to af Danmarks mest inspirerende mennesker på området.

Innovationsforsker Mie Nørgaard får dine hænder op af lommen, og træner dig i at gå systematisk til værks med forskningsbaserede tænketeknikker, der virker.

Erhvervspsykolog Erik Løgstrup tager sig af indersiden af kraniet; nemlig de fænomener som kan få menneskehjernen til at modarbejde dig i dit arbejde med innovation.

 

Mie har en evne til at lytte, bearbejde og formidle – i én flydende proces – som jeg kun møder hos få mennesker. Det spiller bestemt også en rolle i vores samarbejde, at ord som “sjovt”,“inspirerende” og “virkelig brugbart” næsten altid følger i kølvandet efter Mie, når kunderne omtaler hende.

Erik Løgstrup, Adm. Direktør, Performex Human Resources

6 fordele du kan høste, når du træner din evne til at tænke kreativt

1. Du kan få gode ideer inden for stramme rammer.

2. Du kan få gode ideer inden for vide rammer.

3. Du bliver bedre til at udvikle ideer, så de bliver realiserbare (fx inden for et stramt budget).

4. Du kan designe løsninger og produkter.

5. Du kan tilpasse planer, så de passer til vilkår som ændrer sig pludseligt.

6. Du kan håndtere opgaver, der er helt anderledes end de sædvanlige.

Vi er 10 kolleger…

Kontakt os hvis du har mere end 10 deltagere og gerne vil booke din helt egen træningslejr i innovation & kreativ problemløsning.

Det er helt uforpligtende og vi er fulde af ideer.

Jeg er SÅ klar!

Er du stadig nysgerrig før du griber knoglen?

Læs vores om læringsmål, målgruppe og ledige datoer.

SKAB ENGAGERENDE LÆRINGSRUM MED PROFESSIONEL VISUEL FACILITERING

 

YES! Det er det bedste kursus jeg nogensinde har været på.

Medarbejder fra SKAT

Et effektivt powertool

Er du underviser, leder eller proceskonsulent, så skal du inddrage andre i dit arbejde, fordi du ikke ved alt. Visuel facilitering er et regulært powertool uanset om du arbejder med agile udviklere eller pædagoger. Men hvordan bruger du i praksis visuelle teknikker til at støtte dit faciliteringsarbejde? Du træner med én af Danmarks førende praktikere, som kan hjælpe dig til et professionelt udtryk, der matcher dit domæne.

Diagrammering, kortlægning, modellering, skitsering, grafisk facilitering, visuel facilitering. Kært barn har mange navne.

Hvad lærer jeg og hvad koster det?

Du er utålmodig. Velkommen i klubben. Her er din genvej til kursusbeskrivelse og læringsmål.

 

Jeg havde slet ikke opdaget oversigten over vores processer var een stor pærevælling af aktører, handlinger, objekter og politiske mål. Det er egentlig ikke så underligt at jeg synes det var svært at forklare mine medarbejdere.

Leder i Solrød Kommune

Dette kursus er for dig, der vi blive bedre til at anvende visuel facilitering i en professionelt sammenhæng og på en professionel måde.

Du lærer at anvende tegning til at analysere det du gerne vil fortælle og kommunikere det på en overskuelig måde. Du træner at få tekst, billedmotiver og komposition til at arbejde sammen for at gøre det væsentlige klart.

Du lærer med andre ord at bruge de mest grundlæggende visuelle semantiske grundstrukturer bevidst og til din fordel.

Professionel visuel facilitering handler ikke om at tegne glade mennesker der krammer, eller stiliserede bjerglandsdkaber. Det handler om at kunne anvende en række visuelle greb til at kommunikere komplicerede budskaber overskueligt og appetitligt.

Professionel betyder også, at den kompositions- og tegnestil, du skal have hjælpe til at udvikle, skal passe til det domæne du arbejder med. Og i øvrigt også til dig – for en af de store forcer ved visuel facilitering er, at genren tillader meget mere personlighed end tekst.

 

Før jeg trænede professionel visuel facilitering havde jeg svært ved at improvisere i min undervisning. Nu kan jeg hurtigt vise det, jeg tror de siger, i en simpel streg og spørge “er det noget a la det her du mener?” Resultatet er en meget mere nærværende undervisning.

Forretningsudvikler fra Danske Bank

Kurset tager udgangspunkt i teknikker fra felterne visuel facilitering, design sketching og grafisk facilitering, og kombinerer dem med viden om neurokreativitet. Du får som deltager et indblik i, hvordan du bruger forskellige teknikker, og du får værktøjer med hjem, som kan gøre dit arbejde med visuel kommunikation lettere.

Masser af inspiration og effektiv træning går hånd i hånd

Kurset henvender sig til dig, der ønsker at blive bedre til at forklare svære ting og inddrage andre i dit arbejde.

Vi træner:

• Med professionelle materialer.

• I en professionel kontekst.

• Med at udvikle et professionelt udtryk,
som passer til din jobrolle.

Tidligere deltagere tæller blandt andet proceskonsulenter, mennesker der arbejder med borger- og brugerinddragelse i udvikling, samt undervisere og projektledere.

 

 

Der er ingen krav til dine tegnefærdigheder, vi sætter niveauet efter den enkelte deltager, og du får skræddersyet vejledning.

Mie Nørgaard, PhD

”Jamen jeg er bare mig selv”

Fedest – Vi ønsker ikke du skulle være nogen anden! Og vi vil gerne hjælpe dig selvom du ikke har 4 venner under armen.

Skriv til os for at høre om dine muligheder for at hoppe med på et af de lukkede kurser. Tit har vi plads til en solist eller to på vores virksomhedskurser.

Disse kurser er på 2 eller 3 dage og inkluderer, foruden undervisningsbog og professionelt værktøj, muligheden for individuel vejledning mellem kursusgangene og adgang til et lukket netværk hvor du kan få sparring efter kurset.

”Vi er en lille flok!”

Er I mere end 5 personer, så kan det faktisk godt betale sig med et specialsyet internt kursus. I får selvfølgelig  individuel vejledning imellem kursusgangene der sikrer at træningen bliver solidt forankret i jeres hverdag.

Samtidig får I hjælp til at udtænke en række visuelle produkter som I kan udveksle sådan at I hver især får endnu mere med hjem end det I selv har produceret.

Send en mail eller slå på tråden for komplet uforpligtende sparring på hvor langt I kan nå indenfor jeres budget og tid. I behøver hverken være ens eller på samme niveau – diversitet er dejligt. Også på kursus.

Hvad kan jeg bruge visuel facilitering til?

Du er nysgerrig. Selvfølgelig er du det.

Hvad er det for virksomheder og jobroller som får hjælp af en visuel facilitator. Og til hvad helt præcist? 

Læs vores cases og få ideer til hvordan du kan bruge visuel facilitering til at styrke din tænkning og kommunikation.

Kontakt MIE NØRGAARD

Drop snakkemøderne – kom hurtig og effektivt i gang!

Kontakt MIE NØRGAARD og få hjælp til din visuelle procesfacilitering.

Vi laver procesfacilitering for både danske og internationale virksomheder – ofte indenfor områder som byggeri, strategi & innovation og international forskning.